Rent Some Fun Logo

Teambuilding activiteiten voor kleine groep

Teambuilding is een belangrijk onderdeel binnen het creëren van sterke teams. Deze activiteiten zorgen ervoor dat jouw team, groot of klein, een sterkere band krijgt. Hoewel veel mensen denken dat teambuildingsactiviteiten alleen leuk zijn voor grote groepen, zijn ze ook superleuk en leerzaam om met een kleinere groep te doen. In dit artikel gaan we dieper in op teambuilding activiteiten voor kleine groepen.

Kies een teambuilding geschikt voor kleine groepen

Teambuilding met een kleine groep?

Geen probleem, bij Rent Some Fun helpen we je met het vinden van de beste teambuildings voor zowel kleine als grotere groepen. Wist je dat er heel wat voordelen zijn aan een teambuildings met kleine groep?

 

Intimiteit en betrokkenheid

Een voordeel van teambuilding activiteiten voor kleine groepen is de intimiteit en betrokkenheid van een kleine groep. Kleine groepen zorgen ervoor dat er een hechte sfeer ontstaat. Hierdoor voelen deelnemers van deze teambuildingactiviteiten zich veel meer betrokken bij de activiteiten. Dit leidt tot het opbouwen van betere persoonlijke banden.

 

Actieve betrokkenheid

Kleine groepen stimuleren een actieve betrokkenheid. Doordat de groepen klein zijn, worden individuele krachten meer onder de loep genomen. Iedereen kan zijn of haar talenten inzetten voor een beter resultaat. Hierdoor ervaren deelnemers vaak een plezierig en betrokken gevoel.

Verder voelen mensen hier een grotere verantwoordelijkheid. Zo leren mensen in een team elkaar pas echt kennen. Mocht je de sterkte punten van de andere teamleden nog niet goed kennen, dan leer je die tijdens deze activiteiten zeker kennen!

 

Teambuilding op maat

Vanwege de kleine groepen is er meer ruimte voor maatwerk. Zo kunnen de activiteiten worden afgestemd op de wensen en behoeften van de deelnemers. Hierdoor neem je deel aan activiteiten die ook echt bij iedereen passen. Een leuke manier om kennis te toetsen bij je team is om een quizgame te combineren met onze escape boxes. We verstoppen de door jou opgestelde quizvragen in het spel waardoor de spelers doorheen een leuke teambuilding activiteit ook getest worden op hun informatieve kennis over het bedrijf.

Ook is er meer ruimte voor persoonlijke interactie en individuele aandacht. Dit zorgt ervoor dat er ook persoonlijk veel te leren is. Hierdoor worden de teambuilding activiteiten echt relevant voor iedere deelnemer.

 

Teambuilding activiteit kleine groep

 

Besluitvorming

Kleinere groepen zorgen ervoor dat de communicatie sneller en efficiënter is. Vanwege de kleine groepen kan er sneller een besluit vormen. Dit maakt de teambuildingactiviteiten interactiever en spontaner. Hierdoor gaan de activiteiten ook minder snel vervelen, dit is bij kleine groepen wel heel belangrijk.

 

Diepgang

Vanwege het formaat van de groep is er ook meer mogelijkheid voor diepgang. Zo is er meer ruimte om tussendoor contact te zoeken met jouw teamgenoten. Hierdoor leer je elkaar nog persoonlijker kennen. Maar niet alleen leer je elkaar beter kennen, ook krijg je op een leuke manier meer begrip naar elkaars sterkte- en zwakte punten.

Hoewel veel mensen denken dat teambuilding games alleen leuk zijn voor grote groepen, is hierboven gebleken dat dit helemaal niet zo hoeft te zijn. Veel mensen ervaren juist een kleine groep als prettig. Hier is namelijk meer activiteit en diepgang, waardoor je elkaar pas echt goed leert kennen.

Jonas Rent Some Fun

Hey, ik ben Jonas.

Heb je een vraag of nood aan advies? Neem snel contact met me op via [email protected]

Rent Some Fun voor jouw teambuilding voor kleine groepen

Wij bij Rent Some Fun weten alles over teambuildingactiviteiten voor: jong, oud, grote – en kleine groepen. We hebben zelf een aantal activiteiten bedacht waar jij echt jouw team kunt leren kennen, en het teamgevoel kunt versterken. Zo hebben we een artikel geschreven over allerlei teambuilding uitjes voor jou en je team. Neem hier gerust een kijkje!

Voor meer informatie mag je altijd een kijkje nemen in onze catalogus, of neem gerust contact met ons op. Wellicht zijn onze activiteiten perfect als teambuilding voor jouw team.

Creëer vandaag een uniek moment met je team

— 100% gratis!

Ontdek ons E-book “17 Energieke Breaks”!

Boordevol eenvoudige, maar uiterst effectieve activiteiten die de energie verhogen, creativiteit stimuleren, en samenwerking bevorderen. Download “17 Energieke Breaks” nu en geef je team een boost!

Jouw privacy is onze prioriteit. Wij zullen je gegevens nooit delen met anderen.

E-book 17 leuke activiteiten cover transparant