Rent Some Fun Logo

Escape box als perfecte teambuilding

De escape box (ook soms “break-in-box” of “Escape the Box” genoemd) is een innovatieve draai aan de traditionele escaperoom experience. In dit artikel duiken we dieper in de escape box en verkennen we waarom het zo’n hit is geworden voor zowel individuele avonturiers als bedrijven die op zoek zijn naar teambuilding. Bereid je voor op een meeslepend avontuur vol raadsels, mysterie en ongeëvenaarde spanning!

Kies meteen de escape box die bij je past:

Wat is een escape box?

Een escape box brengt de spanning en het mysterie van een escaperoom direct naar je woonkamer. In tegenstelling tot de traditionele escaperoom, waar het doel is om uit een fysieke kamer te ontsnappen, draait het bij de escape box allemaal om het openen van de box zelf. Het is een draagbare en thematische puzzeldoos die spelers uitdaagt om binnen een bepaalde tijd, meestal 1 uur, te “ontsnappen” door de box te openen.

De escape box biedt een reeks originele puzzels die opgelost moeten worden om het verhaal te voltooien. Een van de grootste voordelen van een escape kist is de flexibiliteit in locatie; je kunt het overal spelen op een locatie naar keuze, of het nu thuis is, in een park of op kantoor. Bovendien is het ontworpen om gespeeld te worden met zowel kleine als zeer grote groepen, soms tot wel 120 personen.

De populariteit van de escape kist als teambuilding is te verklaren door de samenwerking als cruciaal element. Spelers moeten hun krachten bundelen, communiceren en strategieën bedenken om de raadsels op te lossen. Dit aspect van teamwork maakt de escape box een bijzonder populaire keuze voor teambuilding activiteiten bij bedrijven. Het bevordert samenwerking, communicatie en probleemoplossende vaardigheden, waardoor het een favoriete groepsactiviteit is voor vele organisaties.

Escape boxen

Escaperoom experience op Locatie

Een van de meest opvallende voordelen van een escape kist of break in box is ongetwijfeld de ongeëvenaarde flexibiliteit in locatiekeuze. Waar traditionele escaperooms je beperken tot één vaste locatie, waar jij met je groep naartoe moet, biedt de escape kist je de vrijheid om echt overal te spelen waar je maar wilt. Onze escape boxes speel je makkelijk in elke kantoorruimte of eventzaal.

Bovendien is de escape box niet gebonden aan seizoensbeperkingen. Bij koud weer biedt het een perfecte indoor activiteit, waardoor je de kou kunt vermijden en toch kunt genieten van een spannend avontuur. Maar als de zon schijnt en de temperaturen stijgen, waarom zou je dan niet buiten een escape avontuur beleven? Zolang het droog blijft, natuurlijk! Dit maakt de escape box een ideale keuze voor zowel winterse gezelligheid als zomerse buitenactiviteiten.

We schreven een artikel met alle informatie over de verschillende soorten escaperooms op locatie

Voordelen van een escape box vs traditionele escaperoom

De populariteit van escape games blijft groeien, en met de introductie van de escape box hebben escape-liefhebbers nu meer opties dan ooit tevoren om te genieten van een escape spel met collaga’s. Maar wat maakt een escape box nu zo speciaal in vergelijking met de traditionele escaperoom? Hier zijn enkele onmiskenbare voordelen:

  1. Geschikt voor kleine en grote groepen: Of je nu met een intieme groep van 12 personen of een groot team van 120 personen speelt, een escape box is flexibel genoeg om iedereen uit te dagen. Dit maakt het perfect als teambuilding voor kleine teams als voor grote bedrijfsevenementen.

  2. Leeftijd is Geen Belemmering: De escape box is ontworpen met iedereen in gedachten. Voor de jongere detectives onder ons is er “De Verdwenen Diamant“, speciaal gemaakt voor kinderen van 6-12 jaar. Voor volwassenen die op zoek zijn naar meer uitdaging, is er “A Pirate’s Old Whiskey Crate” of “The Mummy’s Mystery

  3. Geen Beklemmende Ruimtes: Het idee om opgesloten te worden in een kleine, donkere kamer kan voor sommigen ontmoedigend zijn. Met een escape box hoef je je geen zorgen te maken over claustrofobie. Je kunt het spel spelen in een open ruimte naar keuze, waardoor iedereen zich comfortabel en op zijn gemak voelt.

Nog meer voordelen ontdekken? Lees ons volledige artikel over de voordelen van escape boxes

Escape kist

Speel in op individuele vaardigheden

Een escape box is niet zomaar een spel; het is een test van teamwork en individuele vaardigheden. Communicatie staat centraal, waarbij raadsels en uitdagingen teams dwingen om effectief samen te werken en naar elkaar te luisteren. Tijdmanagement is eveneens cruciaal; teams moeten hun voortgang bijhouden en snel beslissingen nemen. En om alles soepel te laten verlopen, is het verdelen van rollen essentieel, waarbij elk lid zijn unieke vaardigheden inzet voor het gezamenlijke doel. De escape box biedt een dynamische ervaring die zowel uitdagend als verrijkend is.

Diversiteit in mobiele Escape Games: Van Gezelschapsspellen tot Trucks

De wereld van escape games is rijk en gevarieerd, met verschillende vormen en stijlen die zijn ontworpen om aan de unieke behoeften en voorkeuren van spelers te voldoen. Hier zijn enkele van de meest populaire soorten:

  1. Escape Gezelschapsspel: Perfect voor een gezellige avond thuis met vrienden. Deze bordspelvarianten van escape games bieden uitdagende raadsels en puzzels. Hoewel ze een geweldige manier zijn om je hersenen te prikkelen, kunnen sommige van deze spellen behoorlijk moeilijk zijn. En in tegenstelling tot andere escape ervaringen, als je vastzit, ben je vaak op jezelf aangewezen om een oplossing te vinden.

  2. Escape Kist: Een draagbare versie van de escape ervaring, deze kisten zijn ontworpen met een reeks puzzels en raadsels die spelers moeten oplossen om het verhaal te voltooien. Ze combineren het beste van escaperooms en gezelschapsspellen, waardoor ze een flexibele optie zijn voor verschillende gelegenheden.

  3. Escape Truck of Caravan: Voor degenen die op zoek zijn naar een ervaring die dichter bij een traditionele escaperoom ligt, zijn er escape trucks of caravans. Deze mobiele escaperooms bieden een meeslepende ervaring op wielen. Hoewel ze het gevoel van een echte escaperoom nabootsen, hebben ze, net als hun stationaire tegenhangers, een beperkte capaciteit. Bovendien kunnen spelers dezelfde uitdagingen tegenkomen als in een normale escaperoom, zoals het gevoel van opsluiting of beperkte ruimte.

Ontdek alle soorten mobiele escaperooms in onze blogpost. 

Escape box teambuilding

Een escape box voor buiten!

Escape boxes zijn de perfecte manier om te genieten van een zomeractiviteit in de buitenlucht. In plaats van opgesloten te zitten in een donkere kamer zoals bij een ‘normale’ escaperoom, kunnen jij en je team genieten van een escape avontuur in de buitenlucht. Met escape boxes hoef je je geen zorgen te maken over ruimtegebrek of beperkte toegang tot middelen die je normaal binnen zou hebben.

Natuurlijk zijn er heel wat verschillende mogelijkheden wanneer je op zoek bent naar een escape game voor buiten. Kom er alles over te weten in het artikel: escaperoom voor buiten.

Hoe kan je een escape box als snelste kraken? 

Dat is natuurlijk de vraag! Kan je “oefenen” in escape games? Het antwoord is: JA! Hoe meer je het doet hoe beter je er in wordt maar het helpt om op specifieke zaken te letten tijdens het spelen. Hier alvast enkele tips…

  1. Werk Samen: Praat met elkaar en werk samen. Verschillende ideeën helpen om sneller oplossingen te vinden.
  2. Verdeel de Taken: Werk aan meerdere puzzels tegelijk door de taken te verdelen.
  3. Luister naar Elkaar: Sta open voor ideeën van je team en blijf praten.

Natuurlijk zijn er nog veel meer tips! Wil je ze allemaal weten? Klik dan snel door naar onze spoedcursus “als eerste uit een escaperoom ontsnappen” met 10 gouden tips. 

Jonas Rent Some Fun

Hey, ik ben Jonas.

Heb je een vraag of nood aan advies? Neem snel contact met me op via [email protected]

Escape box, een teambuilding met echte uitdaging.

Op zoek naar een teambuilding waar echte samenwerking aan te pas komt? Dan zijn onze escape boxes de juiste keuze. Aarzel niet om contact op te nemen via [email protected], we helpen je erg graag verder.

Creëer vandaag een uniek moment met je team

— 100% gratis!

Ontdek ons E-book “17 Energieke Breaks”!

Boordevol eenvoudige, maar uiterst effectieve activiteiten die de energie verhogen, creativiteit stimuleren, en samenwerking bevorderen. Download “17 Energieke Breaks” nu en geef je team een boost!

Jouw privacy is onze prioriteit. Wij zullen je gegevens nooit delen met anderen.

E-book 17 leuke activiteiten cover transparant