Rent Some Fun Logo

Teambuilding activiteiten die passen bij je team

Met teambuilding verbeter je de communicatie, vergroot je de creativiteit en versterk je het vertrouwen van je team. Heel belangrijk. Met teambuilding verbeter je de communicatie, vergroot je de creativiteit en versterk je het vertrouwen van je team.

Dit zijn onderdelen die voor een goed werkend team van belang zijn. Nu heb je natuurlijk de vraag: ‘Welke activiteiten kan ik gaan inzetten om aan de teambuilding van mijn team te werken?’

In dit artikel gaan we dieper in op de verschillende activiteiten die met teambuilding te maken hebben. Deze activiteiten zijn geschikt voor grote groepen en kleine groepen. Zo is er voor ieder team wat leuks te vinden, of te bedenken.

Kies meteen een teambuilding activiteit die bij je team past

Welke teambuilding activiteit past het best bij je team?

Verschillende soorten teambuilding activiteiten

First things first: wat voor activiteiten bestaan er allemaal en wat maakt ze zo uniek? Om de juiste teambuilding te kiezen voor jouw team is dit een erg belangrijke vraag om te stellen. Zullen we er in vliegen…

 

Teambuilding activiteiten waar collectief denkvermogen essentieel is

De eerste en meteen misschien wel een van de meest populaire teambuilding activiteiten waar je aan moet denken als je hoort “collectief denkvermogen” is wellicht de escaperoom. Bij een escaperoom moeten mensen samenwerken om als eerste uit een kamer te ontsnappen. Dit kan alleen maar door het oplossen van puzzels en raadsels, deze opdrachten zijn te moeilijk om alleen te ontcijferen. Vandaar dat een goede samenwerking van belang is.

Escaperooms verplicht mensen om met elkaar in gesprek te gaan. Hierdoor leer je snel iemand kennen. Hoe presteert iemand onder druk? Kan iemand goed communiceren? Neemt iemand snel de taak als leider over, of functioneert iemand op de achtergrond als meesterbrein? Dit zijn verschillende rollen en kenmerken waarbij je iemand zijn/haar karakter kunt herkennen.

Verder zorgt deze activiteit ervoor dat mensen uit hun comfortzone worden gehaald. Hierdoor moeten ze onder adrenaline gaan samenwerken in een race tegen de tijd. Veel mensen genieten van deze adrenaline-pompende activiteit. Zo leer je iemand ook eens op een hele andere manier kennen.

Maar wat als je nu de sensatie en uitdaging van een escaperoom wil ervaren, met een grote groep of zonder je te hoeven verplaatsen? Dat is waar mobiele escape boxes van pas komen. Ze brengen de escaperoom ervaring naar jouw locatie, waar je ook bent.

Mobiele escape boxes spellen of escaperooms op locatie bieden de perfecte combinatie van uitdaging en comfort. Je bent gegarandeerd van een boeiende, uitdagende en onvergetelijke teambuildingactiviteit.

 

Bouwuitdagingen als teambuilding activiteit

Ook bouwuitdagingen zijn opdrachten waarbij je jouw team helemaal uit hun comfortzone kunt laten stappen. Bij het uitvoeren van bouwuitdagingen moet jouw team samenwerken om de mooiste, sterkste en beste constructies te bouwen. Anders kun je niet winnen.

Denk bijvoorbeeld aan het bouwen van een brug naar de overkant. De brug moet stevig zijn anders kun je de overkant niet halen. Zo moet er worden samengewerkt om tot de stevigste constructie te komen. Iedereen wil uiteraard winnen.

Om deze spellen een beetje moeilijker te maken, zie je vaak dat de producten om mee te bouwen schaars zijn. Zo moet er creatief gebruikt worden gemaakt van de producten die aanwezig zijn. Op deze manier krijg je geen standaard bruggen, maar juist de meest creatieve constructies. En dit zijn vaak de leukste die ertussen zitten. Maar uiteindelijk is het team dat het snelst aan de overkant komt de winnaar.

Een originele teambuilding die gebruik maakt van bouwuitdagingen is onze Kart Challenge. Dit maakt deze activiteit zowel een sportieve als een bouwuitdaging. Je leest meer over dit spel verder op deze pagina.

 

Team activiteiten bouwuitdagingen

 

Sportieve activiteiten

Uiteraard zijn er ook veel sportieve uitdagingen te bedenken. Denk aan: karten, bootcamp of een sportdag. Bij deze sportieve uitdagingen is het de bedoeling om mensen in teams op te delen. Zo is er de meeste ruimte om samenwerkend naar de winst te gaan.

Echter zijn er ook uitdagingen als karten waarbij je moeilijk in teams kunt werken. Wel kun je een teamindeling maken waarbij het team met gemiddeld de snelste rondjes wint! Of je gooit het helemaal over een andere boeg en gaat zelf een kart bouwen met je team. Dit is uiteraard geen kart die even snel gaat, maar wel een leuke manier om teambuilding te introduceren in jouw sportieve activiteit.

Wist je dat wij bij Rent Some Fun ook een eigen “bouw je kart” challenge hebben? In deze spannende uitdaging ga je samen met je team aan de slag om een kart te bouwen. Het doel? Als team zo snel mogelijk de finish halen. Maar wees voorbereid! Onderweg kunnen er verrassende uitdagingen opduiken… Het ideale bedrijfsuitje als je het ons vraagt.

 

Serious games

Serious Games zijn interactieve activiteiten die spel en realiteit combineren om een leerzame en verbindende ervaring te creëren. Deze games stimuleren samenwerking, kritisch reflecteren en probleemoplossingsgericht denken. Allemaal onmisbare vaardigheden in elke werkomgeving.

Een van onze populaire serious games is de ‘Bricks Battle‘. Deze game transformeert teambuilding in een dynamische en uitdagende activiteit. In de Bricks Battle werken teams samen om constructies te bouwen met bouwblokken, punten te verdienen en elkaar te overtreffen. Met elke ronde wordt het spel intenser, en teams moeten hun strategie aanpassen en verbeteren om de overwinning te behalen. Het is een fantastische manier om communicatievaardigheden en teamdynamiek te verbeteren.

Serious games bieden een unieke ervaring omdat de activiteiten naast leerzaam ook erg leuk zijn. Het biedt een leerervaring waarbij spelers de theorie meteen in de praktijk kunnen omzetten. Het zijn stuk voor stuk unieke teambuilding games die veel teweeg kunnen brengen binnen je team.

Zijn er nog andere activiteiten? Zeker en vast, maar laat ons even focussen op de 80% meest populaire. Nu vraag je je af… Hoe kies ik nu de juiste activiteit voor mijn team?

 

Hoe kies je de juiste teambuilding activiteit?

1. Doelstelling van de activiteit

Elk teambuilding evenement moet beginnen met een duidelijk doel voor ogen. Wat wil je precies bereiken met deze activiteit? Wil je het teamgevoel versterken? Moeten bepaalde vaardigheden worden ontwikkeld of verbeterd? Het definiëren van je doelstellingen zal je helpen bij het selecteren van de meest geschikte teambuilding activiteit.

Een serious game zoals de Bricks Battle is een minder goed idee wanneer je team nog cohesie mist. Ga in dat geval eerder voor de Kart Challenge of een van onze escape boxes die echt inspelen op connectie en verbinding.

 

2. Begrijp je Team

Inzicht in de unieke dynamiek van je team is essentieel bij het kiezen van de juiste teambuilding activiteit. Het is belangrijk om te begrijpen wat de sterke punten, zwakke punten, interesses en voorkeuren van je team zijn. Komt heel je team met de fiets naar het werk en hebben ze elke donderdag tennis op de planning staan? Dan lijkt me een sportieve uitdaging een prima idee.

Minder sportief? Ook geen probleem, kies dan voor een activiteit waar minder gezweet aan te pas komt. Zorg ervoor dat de activiteit bij de teamleden past, zodat iedereen zich betrokken en gewaardeerd voelt. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je je team af en toe uit de comfort zone mag trekken.

 

3. Locatie en Logistiek

Bij de selectie van een teambuilding activiteit moet je rekening houden met praktische zaken zoals de locatie en de grootte van je team. Sommige activiteiten kunnen bijvoorbeeld in je kantoorruimte worden uitgevoerd, terwijl andere een grotere zaal nodig hebben.

Wat het ook wordt, bij Rent Some Fun zit je goed, want al onze activiteiten zijn mobiel en speel je waar je maar wilt. Natuurlijk kijk je vooraf goed na of je aan de minimale vrije ruimte kan voldoen. Check zeker goed de brochures van iedere activiteit.

 

4. Budget

Voor de financiele waakhond wellicht de belangrijkste factor. Past de activiteit binnen jullie budget? Voor elk budget kan je wel een leuke activiteit vinden. Ga voor een activiteit die je kan “huren” en zelf begeleiden wanneer je een beperkt budget hebt en voorzie zelf hapjes en drankjes. Zo bespaar je heel wat maar heb je toch een fijne avond.

Mag het wat meer zijn? Maak er een hele teamdag van met lekker eten op restaurant en eens een andere locatie dan jullie eigen kantoorruimte. Zo prikkel je je team en bezorg je ze nog uniekere ervaringen.

 

5. Tijdsbestek

Houd rekening met de beschikbaarheid en de agenda van je team. Afhankelijk hiervan kan je kiezen voor een korte activiteit van een paar uur, een volledige dagactiviteit of zelfs een meerdaags event. Zorg ervoor dat de duur van de activiteit overeenkomt met het beoogde doel en de verwachtingen van je team.

 

7. Feedback van eerdere Teambuildings

Leer van de ervaringen van vorige teambuilding activiteiten. Wat werkte goed? Wat kon beter? Deze informatie is cruciaal om de volgende activiteit te verbeteren en ervoor te zorgen dat het zo effectief mogelijk is.

Is het de eerste keer dat je de teambuilding organiseert? Stel een organisatie groepje samen zodat je ideeën kan aftoetsen of vraag gewoon feedback aan gans je team. Zo krijgen zij meteen inspraak over wat jullie gaan doen.

 

8. Consulteer een Expert

Als je na al deze overwegingen nog steeds twijfelt over welke teambuilding activiteit je moet kiezen, overweeg dan om advies in te winnen bij een expert. Een ervaren teambuilding facilitator kan je begeleiden bij het kiezen van de perfecte activiteit die aan al je behoeften en doelstellingen voldoet.

 

Ontdek de team activiteiten die Rent Some Fun te bieden heeft

Ben jij opzoek naar leuke teambuilding activiteiten. Maar weet je helemaal niet hoe je moet beginnen? Geen probleem! Wij hebben dit al voor jou gedaan. We hebben een aantal van bovenstaande ideeën weten te combineren om zo tot leuke activiteiten voor jouw team te komen. Onze activiteiten op een rijtje.

 

Escape boxes: A Pirate’s Old Whiskey Crate of The Mummy’s Mystery

Deze activiteiten zijn escaperooms in een kist. Ja, je leest het goed. Omdat deze escaperoom in een kist is gebouwd kun je deze overal spelen. Het doel van deze escaperoom is om als eerste de kist gekraakt te hebben.

Wist je trouwens dat wij persoonlijk op locatie zullen zijn om de activiteiten uit te leggen, en te begeleiden? Op deze manier weet je ook zeker dat alles op een juiste en eerlijke manier wordt gespeeld.

A Pirate’s Old Whiskey Crate kan gespeeld worden met max 120 personen. De groep met spelers wordt onderverdeeld in kleinere teams. Zo strijden alle teams tegen elkaar om als eerste de box gekraakt te hebben.

The Mummy’s Mystery kan gespeeld worden met max 72 personen. De groep met spelers wordt onderverdeeld in kleinere teams. Zo strijden alle teams tegen elkaar om als eerste de box gekraakt te hebben.

Uiteraard zijn deze escaperooms onder professionele begeleiding, verder duren ze ongeveer 60 minuten per escaperoom.

 

Teambuilding activiteit escape box

 

Bricks battle

De “Bricks Battle” is een serious game waarbij de kracht van een goed team centraal staat. Deze teambuilding activiteit biedt op een speelse en effectieve manier de kans om de samenwerking binnen jouw team te versterken.

Tijdens een Bricks Battle nemen teams het tegen elkaar op om zo snel mogelijk complexe constructies te bouwen met bouwblokken. Deze activiteit wordt vaak het hoogtepunt van de teambuilding dag, omdat het zowel een leuke als leerzame ervaring biedt.

Wat maakt de “Bricks Battle” zo effectief? Het daagt teams uit om te communiceren, samen te werken en elkaar te vertrouwen. Elk teamlid krijgt de kans om zijn of haar unieke vaardigheden en inzichten te benutten om het team naar de overwinning te leiden.

Maar het gaat niet alleen om het winnen. Het gaat om het team learning aspect, waarbij teamleden de kans krijgen om elkaar beter te leren kennen, te leren van elkaar en samen te groeien. Dit maakt de “Bricks Battle” tot een krachtige tool voor teambuilding op een speelse en effectieve manier.

 

Kart Challenge

Onze Kart Challenge is een teambuilding activiteit waarbij creativiteit en samenwerking cruciaal zijn. In deze uitdaging werken jij en je teamgenoten gezamenlijk aan de constructie van een unieke racewagen, om vervolgens een race tegen andere teams aan te gaan.

De uitdaging bestaat uit drie taken die succesvol voltooid moeten worden. Deze taken betreffen de toevoegingen aan jouw kart, die noodzakelijk zijn om de race te kunnen winnen. Elk teamlid heeft zijn specifieke taak, wat bijdraagt aan het uiteindelijke succes van het team.

Bij het bouwen van de kart is strategie key. Ga je voor een basisontwerp, of stort je je meteen volop op de uiteindelijke constructie? De keuze is aan jou en je team. Dit element van creatieve vrijheid maakt de Kart Challenge een van de leukste teambuildingsactiviteiten.

Als de kart gebouwd is, wordt het tijd voor de race. Winnen is echter alleen mogelijk als alle opdrachten succesvol zijn volbracht. Zonder deze voltooide opdrachten wordt het bereiken van de finishlijn een ware uitdaging.

De Kart Challenge kan ook voor grote teams met maximaal 72 deelnemers gespeeld worden en duurt ongeveer 2 uur. Natuurlijk zorgen wij voor professionele begeleiding om de activiteit soepel te laten verlopen en ervoor te zorgen dat iedereen een fantastische tijd heeft.

 

Creatieve teambuilding activiteiten

 

De verdwenen diamant

Als laatste is er nog De Verdwenen Diamant. Deze escaperoom is speciaal gemaakt voor kinderen. Kinderen moeten gaan ontdekken en experimenteren om zo de dief van de peperdure diamant te vinden.

Het spel bestaat uit meerdere kisten die de kinderen moeten kraken om zo tot de dief te komen. Hiervoor zullen de kinderen goed moeten samenwerken. Want samenwerken zorgt voor de beste resultaten.

Deze escaperoom kan gespeeld worden door maximaal 30 personen, en duurt ongeveer 50 minuten. De leeftijd hierbij is voor kinderen tussen de 8 en 10 jaar.

 

Rent Some Fun!

Dit is een overzicht van de diverse teambuilding activiteiten die wij aanbieden. Voor meer gedetailleerde informatie kun je altijd onze brochures raadplegen. Aarzel niet om contact met ons op te nemen. We kijken er naar uit om binnenkort jouw locatie te bezoeken!

Jonas Rent Some Fun

Hey, ik ben Jonas.

Heb je een vraag of nood aan advies? Neem snel contact met me op via [email protected]

Teambuilding activiteit? Rent Some Fun is er voor jou!

Ben je op zoek naar een teambuilding activiteit voor je team maar ben je niet zeker welke echt goed past? Aarzel niet om contact op te nemen via [email protected], we helpen je erg graag verder.

Teambuilding dat samenwerken bevorderd

Onze teambuildings GRATIS uitproberen?

Join our try-out team!